Solucan Gübresi Devlet Desteği GÜNCEL 2024

Solucan gübresi özellikle son yıllarda çiftçiler tarafından oldukça rağbet görmekte ve her geçen gün kullanımı artmaktadır. Toprağa yaptığı katkı ve bitkiye verdiği güç nedeni ile tercih edilen bu gübre türü, büyükbaş hayvanların dışkısı ve meyve kabukları gibi organik maddelerin karışımından meydana gelmektedir. Bu karışımlar yardımı ile beslenen solucanların dışkılarına ait olan gübre son derece verimlidir. Solucan gübresi devlet desteği ile dileyen her çiftçi artık bu bereketli uygulamadan yararlanabilmektedir. solucan gübresi devlet desteği

Solucan Gübresi Devlet Yardımı Nasıl Alınır?

Bunun için hazırlamanız gereken iş planı çerçevesinde KOSGEB üzerinden başvuruda bulunarak işletme giderleriniz için hibe yardımı alabilirsiniz. Solucan gübresi devlet desteği kredisi alabilmek için ise işletmenizin 2 yıl faaliyet göstermesi gerekmektedir. Bu süre sonunda 100 bin TL’ye kadar kredi kullanmanıza imkan tanınmaktadır. Hibe desteği için öncelikle Girişimcilik Belgesi almanız gereklidir. Bu belgeye sahip olmak için ise e-devlet üzerinden yapacağınız bir başvuru ya da İş-Kur şubelerine müraacatınız gerekmektedir.

Solucan Gübresi Hibe Tutarı

Toplam 50 bin TL olarak verilen bu destek kalemleri aşağıdaki şekilde oluşmuştur:

  • İşletme kuruluş desteği için 2 bin TL
  • Alacağınız makine ve teçhizat için 18 bin TL
  • İşletme giderleri için ise 30 bin TL

Solucan Gübresi Devlet Yardımı Almanın Avantajları

Solucanlar toprağın havalanmasını sağlamaları yanında topraktaki su miktarını da dengede tutarlar. Bu sayede bitki köklerinin çürümesini engellediklerinden verimin artmasına katkı verirler. Ayrıca solucan gübresi yapısında çok sayıda bakteri barındırdığından bitkilerin gelişimi açısından önemli rol oynar. Daha birçok faydası olan bu hayvanın gübresini üretmek son yıllarda keşfedilen bir şey olsa da asırlardır doğanın dengesi içinde kendine yer bulan bir durumdur Bu nedenle bu gübrenin üretimi adına bir işletme kurmak oldukça karlı bir yatırım halini almıştır. Bu amaç doğrultusunda Solucan gübresi devlet desteği kredisi  alarak son derece akılcı bir ticari faaliyete başlayabilirsiniz. Alacağınız destek sayesinde gerekli araç ve ekipmanları temin edebileceğiniz gibi, işletmenizin ilk etapta ihtiyacı olan giderlerini de karşılayabilirsiniz. Tarım ve çiftçilik hakkında daha fazla güncel haberlere erişebilmek için sitemizi takip etmeyi unutmayın. Sağlıcakla kalın.  

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir